TTm wedstrijd

WEDSTRIJDGROEP TOESTELTURNEN

WAT IS TOESTELTURNEN?
Toestelturnen is een individuele sport. Het is een olympische discipline. Het is een sport waarbij flexibiliteit, kracht, co√∂rdinatie, lenigheid, lef en elegantie naar voren komen. Al deze eigenschappen zijn van groot belang.

Er wordt gebruik gemaakt van 4 verschillende toestellen:
Sprong
Voor dit onderdeel wordt er gebruik gemaakt van de pegasus. Het heeft een hoogte van 1.25m. Het is een toestel waarvoor de gymnaste veel explosiviteit en sprongkracht nodig heeft.

Brug met ongelijke leggers
Dit is het meest spectaculaire toestel bij het damesturnen. Het is een toestel met twee ongelijke houten leggers. Er moeten zowel bewegingen op de lage legger als op de hoge legger geturnd worden. Het vraagt heel veel kracht en doorzettingsvermogen .

Evenwichtsbalk
De balk is slechts 10cm breed en 5 m lang. De gymnaste moet dus over een goed evenwichtsgevoel beschikken. Ook elegantie en durf zijn zeker belangrijk. Het is een toestel dat veel training en herhaling vraagt.

Grond
Er wordt gebruik gemaakt van een verende vloer van 12x12m. Het is een combinatie van acrobatie en dans op muziek. Op dit toestel kan een gymnaste haar sierlijkheid, persoonlijkheid en techniek ten volle benutten.

Waar en wanneer?

Donderdag van 18u tot 20u : grote zaal sporta  (voor gymnasten vanaf B/C niveau tot 20u30)
Vrijdag van 18u tot 20u30: turnzaal Heist op den Berg
Zondag van 9u30 tot 12u30 of van 18u tot 20u :  grote zaal sporta (voor gymnasten vanaf B/C niveau tot 20u30)

Hoofdtrainsters

Stefanie Amara – amarastefanie@hotmail.com

Britt Van Roie – brittvanroie@hotmail.be